god jul

Nu är det jul och midvinter nattens köld är svår.
jag har ordnat en mycket piffig ljuskrona till vårt trapphus. lagom krångligt faktiskt.
Nu har jag även gjort en låda till den gamla marshal topp som Kristoffer hade.
den kanske är mer snygg än bra, men den fungerar och låter massor. elementen är från min gamla 15w stärkare och en Woffer från loppis. jag har inte riktigt testat den på riktigt än i brist på tid och ork, men som sagt det låter i varjefall. och som väggprydnad funkar den ju, ska nog bli lite mer målat eller nått på den.
/ TTTTTTTTL

hjärtliga hälsningar hänger hängivet häromkring


Hittade en bild på mig i tidningen! lite ovant leende kanske

Vi gjorde ett pepparkakshus, planerna dagen innan var högtflygande och antalet hörn på och våningar på huset blev fler och fler ju mer vi planerade. D ådet skulle bakas blev det lite bråttom så ett något mer konventionellt koncept togs fram. som ni ser har vi gått all in på pastell denna jul. elektriska värmeljus som ger ett flackande sken från stugvärmen var riktigt bra, skelatinblad användes till förnsterrutor.helgen spenderades i Bruna Byn i Lindvallen, ja den var brun, men förvånansvärt trevlig. På fredagen åktes det bräda i de riktigt köldslagna och vindpinade pisterna, förmodligen hadde det lönat sig att betala per åk denna dag. kul att stå på brädan igen.

På lördagen var det 1 vecka gamla upplevelseanläggningen Experium som fick smaka på lite sörmländsk kropp. vi gick mellan bastuvärlden med åldersgräns och reelax musik och äventyrsbadet, med föräldrar som gastar på sina ungar och frenetiskt badande familjer. det var trevligt alltihop. Jag testade även flowriden! det var kul men rigtigt instabilt till en början, det ordnade upp sig på slutet av den 1 timme (40 minuter då maskinen krånglade i början) tiden. jag och två 14 åriga grabbar rev upp "vågen" vi drog stor publik, stundtals var det säker 30 pers som stod och förundrades av oss när vi stod och vinglade några sekunder för att sedan spolas väg. och JA vi lydde instruktörens uppmaning att ha "riktigt roligt"

From Ramis With Love

Förra helgen (10-13/12) avklarades säsongspremiären i Ramundberget. 70 cm kvalitetssnö, folktomt i backarna, en schysst rail park och en temperatur straxt under nollan gav mersmak. Återresa är redan inbokad =). Åkningsmässigt blev det mycket skogsåkning och en riktig skrotning på ett shotgun-rail.

Double diamond/Tobbe

Lekparksjibb!

Snön är här!
Snowboardåkningen i veckan:


Downrail:
"Along the coachrides I did ride":


Nu kräksnöar det igen..fortsättning följer!

Björn & Tobbe

DJ Niell-Ass - Julmix (live@simons vardagsrum 15-12-2009)Tracklist:
1 Raygun - Just Because (Funkagenda Remix)
2 Tiesto ft. Christian Burns - In The Dark (Dirty South Remix)
3 Sam Paganini - Zoe (Funkagenda Re Dux)
4 Matteo DiMarr - Drumbotto - Original Mix
5 Len Faki-Death By House (Adam Beyer & Jesper Dahlback Remix)
6 Dustin Zahn - Stranger To Stability (Len Faki Podium Mix)
7 David Guetta - GRRRR (Original Mix)
8 Laidback Luke - My GOD (Guns On Demo) (Original Mix)
9 Marco V & Sander Van Doorn - What Say (Hardwell Remix)

Den här mixen är inte för de hjärtsvaga..TURN IT UP!

http://www.4shared.com/file/173903544/a8c39a07/julmix.html/DJ Niell-Ass

Fixedgear.se EVENT

Fixedgear.se firade 3 år och tusen medlemmar på lördagkvällen. Orion teatern på söder var platsen. Vi(Björn, Anders, Anton) var där och kollade nya fixiefilmen-Macaframa och drack finöl. Fotosession, prova på cykelpolo, trackstandtävling och ryskrollör
stod även på schemat.
Kvällen avslutades i paviljongen hos Sebbe, Ulf och Jonas som bjöd på dålig sikt.Rysk rollör:

Trackstandtävling:

/BJÖRN


Lillördags Guf från Gröttan!

Lite så här på efterhand kommer lite guf från i onsdags 9/12:

Kokt potatis, marinerad & stekt tofu och championsås!


Uppgradering i cykelsamlingen!

Det har blivit nytillskott i min cykelfamilj i form av cykeltillverkaren Terry Dolans senaste modell som lanserades i början av oktober i år. En endurance track i fullcarbon med namn Dolan Seta.

Enligt Mr. Terry själv ska de lite snällare ramvinklarna göra att cykeln passar utmärkt till långdistans cykling på både bana och landsväg. Men att den även ska kunna prestera i kortdistans och sprint pga av sin låga vikt, ramen i sig väger in på nätta 1,2kg.

Om coolfibret kommer att hålla för mashing och alleycats återstår att se. Efter lite research på internet verkar det som om det inte är så många Seta:s som blivit offrade för streetfixie kulturen än. Så jag får helt enkelt ta på mig det anvaret:)

I fredags var allt klart och betart så vi får se hur lång tid det tar innan den dimper ner i brevlådan. Jag köper den komplett och hade lite special önskemål på komponenter så det tar nog ett tag innan den kommer. Tills dess får vi nöja oss med lite bilder istället:


Komplett men med fel färg:


/Andulf


Nytt projekt: "Frontlastaren"

Upphittad packis som med lite omvårdnad kommer att bli riktigt nice. Nyförvärvet fraktades hem igårnatt promenerandes i ett lätt regn. Var väl hemma vid tresnåret(!). Vi tänker oss "retroroströd" mattlack, en matchande pakethållare bak och fempetad navväxel. Har även en cykelkärra i samma stil på Gråsta som vi tänker bygga ett drag till på cykeln. Multitransport!
Observera de dubbla topprören och robustheten i lastgallret:


/B&A

Crew-mössa?http://www.lazyboneuk.com/products/Beard-Heads.html

Torsdagsguf på delikatessingen:

Vegolasagne+julmust:

Pannacotta med bärröra:


B Dähli, A Gärderud


verkstadsprojekt

Jag har ordnat i verkstaden, flyttat runt lite, målat, satt upp nya hyllor. Jag har ganska mycket kvar, men nu går det att skapa där igen. Först på listan var shapeställ för surfbrädan. Byglarna ska kläs med skumgummi.

Jag är riktigt nöjd med min lilla svetshörna, med höj och sänkbart svetsbord(sätta klämman i bordet istället för i godset är epic), kåpan ovanför ska förses med en fläkt som suger ut all rök och alla gaser.

Polygripen klämde jag av med ren POWER! FIGHT!


RSS 2.0