storkök & feströk

Hej,
Thomas, Joel och Mats ska nu berätta vad som hände en vårhelg i Lindvallen. Allt började med en sen biltur som förde de tappra få, från Göteborg, Nyköping och Uppsala, till skidmeckat Lindvallen. Joel tog täten på västkusten, kanske smiskades det tyska järnet lite hårdare än det amerikanska, kanske sinkades Mats och Thomas av rasslande drivknutar och nostalgi middag på Mcdonalds i Hedemora. Joel var i varjefall mannen med nycklarna och vägbeskrivning när Thomas och Mats anlände till det bokade vandrarhemmet. Vandrarhemmet, var trevligt, med möjlighet till matlagning och middagsplatts. För ca 100 pers! Rostfritt, industridiskamaskiner,furumöbler, kastrullrumm,matbespisnings-besticklådor. Detta är storkök.

Åknigen bjöd på en hejdundrande kavalkad av boxar, räcken, hopp. Allt var på Lördagen höljt i en tjock dimma, acompanierad av vindbyar på ca 15m/s. Söndagen var bättre. Betydligt mer vindstilla och dimman låg tät och fin, ett lätt duggregn drog in över backarna just när vi trodde att dimman skulle ge sig.
-T"nu blev dimman tjockare"
-M "Det är nog för att den håller på att dra bort"
Detta var feströk.

detta är ett videomontage på allt som fastnade på övervakningskamerorna.

Klyven

Huggartider och klyvartider.
Hemmavid har mer eller mindre småskalig vedproduktion inletts och jag är imponerad!
Några fina helger i Februari åkte träden ner, fällskär här och ryggbesvär där:
Det var fint på Skogstorp. Kaffe på termos och stubbe:
Såhär ser klyven ut, träden ska bli närapå 85kbm "travat". Nåjväl, 1,5 kubiksäcken fylldes på 20 min:
Klyvat blir av några helger i april/maj och den som är klyvasugen får gärna väga sej förbi. Arbetsmyra är garagehyra hälsar P-E.
/Björn

RSS 2.0