surf tillslut

Ölands premiär nu i helgen. Svärföräldrarnas sommar hus på södra öland sattes igång, vatten på, konservering av system borta. Prognosen såg försiktigt possitiv ut, tre blå stjärnor på windguru på lördagen. dessvärre verkade denna prognos ändra sig. besöken vid vattnet slutade många gånger i en bitter hemfärd. som den inbitne optimist jag är, hoppade jag ändå i när det såg ut att inte funka, men kanske ändå. Jag fick några upp och stå övningar, inget som ricktigt kan kallas att surfa. sedan upp till bilen. blandade en varmvattenkocktejl att ösa ner i dräkten, det byggde på sig! Jag hoppade i och fick ett sett på huvudet. padlade ut. låg fel på nästa set. Fick en ricktigt fin vänster, kanske det närmsta bottomturn jag gjort, på set nr 3, sedan blev det inga fler set.
spryafärgen som använts till brädsmycket va nog gammal och medtagen, men punkigt blev det ju.


Årets första runda

Idag på dagen en månad före årets Skånska Giro var det hög tid för den första träningsrundan.
6 mil avverkades i Stockholms södra förorter när resan tur och retur Östermalm-Haninge gick av. En inte helt spikrak väg till Haninge gick via lite fler förorter än vi tänkt.
En kort banan-flapjacks-ochskakyoghurt-lunch intogs på min skola i Haninge innan färden gick mot stan igen. Cykelbanor och vägrenar kan vi konstatera är i ett vedervärdigt skick och speciellt jag som ligger mest på rulle fick munnen full av grus. Anders är i en  obehaglig form och lämnar mej flåsande långt efter med brinnande ben när han vill.

Rundan ser ut som följer:
http://maps.google.se/maps/ms?hl=sv&ie=UTF8&msa=0&ll=59.24833,18.132248&spn=0.206444,0.617294&t=h&z=11&msid=114755007113902759436.000482ddd46fd53269bd4

Heja! Roadkill i Sköndal:


Nu hoppas vi på Thundercrews uppslutning i:

http://www.pistamalmoe.org/


JOEL ÄR DU PÅ!?

/Björn


Nya grejer till turbobygget!

Nu har jag unnat mig lite nya grejor till turbobygget. Det första jag gjorde i torsdags när jag kom ut från ekonomistyrningstentan var att beställa en v-bandsfäns till downpipen och en fläns till avgashuset på turbon.
Efter det körde jag till den lokala hydraulhandlaren för att få ett specielbyggt oljetrycksystem till turbokylningen. Hydlaulkillen tyckte det var en kul utmaning då gängorna och vinklar inte var av det vanligare slagen. Custombygget gick på blygsamma 170 spänn med stålomspunnen slang medan de två smågrejerna jag beställde på internet kostade mig runt 700 :(. Oljeretursutloppet hoppas jag vi kan använda det som finns på den gamla turbon.
Den skarpsynte ser att v-bandsringen är i rostfritt och kan alltså inte inte svetsas i garaget. Jobbigt!

Sommarens viktigaste meck kommer bli att förstärka kopplingen. Jag har snackat med Nisse och han har ett m20 svänghjul till övers och svarvningsmöjligheter. En (förhoppningsvis begagnad) sachs 618-tryckplatta ska därefter inhandlas för att själva mekningen ska sättas igång.


helhelg

en mycket bra helg. Lördagen bjöd på sol och värme. vi hadde ca 30 grader varmt på den trevliga inrättningen Fjärilshuset i hagaparken i stockholm, något som gjorde besöket där ännu mer exotiskt för oss lantisar var att några andra hadde hittat dit. fullt på bilparkeringen, huggsexa om plattserna och en sönderkörd cheva buss var följden av den stressen. barnvagnarna var trippelparkerade och antalet barn som försökte få godis och souvernirer var överväldigande. vissa vuxna var också helt urspårade.
Jag var även sjuk och hadde svårt att göra mig förstådd med min hesa stämma.
Söndagen gick i snowboardens tecken, jag mosade i mig 4 panodil och försökte glömma min förkylning. två glas läsk på det så gick det helt ok. Jag, Björn, Tobbe och Anders var representanter på dessa stockholms alper.
det skickades upp både 1:0r 3:or  5:or och en 6:a som vreds till. flottsbros park är ganska ok men de har lite problem med fart, 1:an måste gå perfekt med inledande spring för att ta sig över föersta hoppet, andra hoppet är inte att tänka på. andra snedhoppet kräver en perfekt landning i första och sedan ett rent skär in på hoppet. tyvärr blir det vissa problem. tobbe är den som lider mest av detta, men alla har svårt att komma tillräckligt långt, mycket störande när man tar så mycket fart man kan!
Björn lyckades bonka ner bonktunnan så den rulla till liftvakterna och Anders började få bra med luft under brädan.

Jag lan även meddela att jag dagen efter fick sota med mer ont i halsen och mer feber. men det var det värt.


/tasmoh

THUNDER CREW spray stencil

Thunder crew and Silas Bergström spray stencil collaboration!

To soon be seen on your board or car:

Kungsberget Snowshow jam extreme

Idag har delar av Thundercrew vart och åkt bräda i den feta skidorten Kungsberget. Gänget var Tobbe, Anna, Björn, Jenny och femte hjulet undertecknad. Det bjöds på riktigt fin parkåkning med väl shapade kickers. Humöret var på topp och solen sken hela dagen! Björn öste på riktigt ordentligt och fick till BS 3, 5 och 7 och dessutom cab 5. Förutom klassisk parkåkning fick vi även testa på "Big air bag" som är en stor luftkudde där man kan landa på huvet om man vill och ändå gå hem. Nu vågade jag ändå inte landa på huvve av psykologiska skäl men Tobbe körde en variant av Superman (med båda händerna fram) och Björg slängde upp Backflips. Anna tog också modet till sig att slänga sig ut på mattan efter lite psyk-pepp. På det hele taget en riktigt lyckad heldag med snowboard! Tyvärr var dokumentationen av resan på det hela taget bristfällig.


Jag framför bussa, stickin' tree fingers up.

/Mats, Björn, Anna, Jenny och Tobbe

Idag kom ett paket på posten!

Idag damp ett efterlängtat paket med lite reafynd från junkyard ner i brevlådan. Ett stycke Holden "Patch" jacka och ett par New Balance 574:or!

Jackan kommer få smaka på sina första åk redan i helgen då jag far på en tvådagars i Åre med jobbet!

Hej så länge!

/Anders


no place like home

I was out to day, and for the first time I used the wife for capuring the shred. Just outside the hous. I have ben shoveling snow in the wood for the spring park. there is no actual plan for the design, just lots of snow, to ensure a long season.
enjoy!


Untitled from thomlenning on Vimeo.


FridaySHRED

Sunshine and blue skyes- Perfect day to go hit some rails up. Started of in Rålambshovsparken but didn´t really find anything.
The cliffs of Fredhäll offered some rail-obstacles. Mostly tiny string-ones but in the end we got a couple of cool rides. Pizza at Pizzeria Krinstineberg, where we could hook some water and charging for the camera up.
Before heading to our final destination of Alvik Rhinopark we conquered this downflatdownflatboltedintoconcretsinglebarrel at the footing of the Tranebergbridge. It turned out to be the most fun spot of the day but also the most demanding. Not to mention the smell of poo surrounding us. Dog.

The poospot:

Bear+Tobbslayer.

Ångspark!

Undra vad man skulle kunna få för varvtid runt Delikatessingen med en sån här?
Jag röstar iallafall för ett framtida försök!

/Anders

Måndags Guf

Efter en sån här pissdag med blötsnö, slask och iskalla fötter är man värd lite guf när man kommer hem.Gött!

/Anders


RSS 2.0