Stolar och Björnar 28/11 2009

Lördag morgon och en lätt ilning i tinningen. Vaknar (ensam) i Simons säng. Alarmet på 0930 som verkade genomtänkt när det ställdes 0300 ringer illa i madrassen. "Vi sover bara lite till!" hojtar Nilas från sitt rum. LÄTT att vi gör tänker jag. Kl 10 smakar gröt och Lästringerårörda lingon gott.

Prognosen lovar vågor hela dagen men väl utanför dörren verkar vädret oroväckande stilla?
Jaja..Nilas vet ett spot och "gamle svarten" får snällt knacka iväg mot "Surfers" som precis öppnat.
Väl där kvitteras en bräda ut avskyvärt enkelt. "Mjjaa vi stänger ju för säsongen idag så om ni kunde knacka på i veckan och lämna tillbaks den så vore det sjysst" -Det kunde vi.
Måttet från fram- till bakruta på BMW 3serie är ju som bekant ganska exekt 7fot-2tum så brädorna packades med lätthet in och ratten styrdes mot spotet.

Väl där, ombyte och lättjogg genom en kohage, riktigt nyfikna på vågorna! En 100 meters paddeltur för oss till högerpointen som faktiskt verkar bjuda på...heeej det här är ju bra ju!
Seten var meterhöga och gav riktigt långa åk in i viken. Skönt med pointbryt! Trevligt också att testa på riktigt mycket flyt. Jag tror att ett mellanting mellan min egen bräda och NSPn skulle vara ett bra alternativ.
6´8" Funshape?

Vi surfade ca 1,5 timme och for därefter in till Varberg och hamngrillen. Burgare i magen och en sträcka ryggen i fem minuter på Nilas skola.
Peppet vägrar lägga sej och vi hetsar mot kohagen en gång till innan det blir mörkt. Kan erkänna att jag var lite väl stum i armarna på session nr 2 men Nilas levererade konsekvent. Vartefter mörkret föll byggde seten mer och mer och när vi gick upp var havet riktigt stökigt.

Är västkusten=bästkusten?

Nilas och Björn med en för dagen inlånad demobräda NSP 7´2" i kohagen:


/Bjärn+Nils


Filmtips med turbomeckpepp

Rickard Ivars, nån insnöad BMW-turbokille från Värsterås har gjort en sammanfattning av sitt racingår 2009. Tuffa bilar, tusen hästar.
Ni som har ett skarpt öga kanske känner igen den gröna e30n.
Rekomenderar film 4 och 5.


Årsfilm IVARS BMW 2009 (högerklicka på länken om spara som)

EPISODE 1
Intro, garage, bromsning 1, testkörning gata, bromsning 2.
http://www.ivarsproduction.se/FILM/ivars-bmw-2009-episode1.mp4

EPISODE 2
Elmia, Testkörning 10" drag på gata, resan till Emmaboda.
http://www.ivarsproduction.se/FILM/ivars-bmw-2009-episode2.mp4

EPISODE 3
Emmaboda & gatstreetrace i eskilstuna.
http://www.ivarsproduction.se/FILM/ivars-bmw-2009-episode3.mp4

EPISODE 4
Gatebil mantorp, chassiebyte, testkörning på bilsport actionmeet mantorp.
http://www.ivarsproduction.se/FILM/ivars-bmw-2009-episode4.mp4

EPISODE 5
Malmby 402, Orsa 402, eftertexter.
http://www.ivarsproduction.se/FILM/ivars-bmw-2009-episode5.mp4

/Niellass

Torö 20/11 och 21/11 2009

Fredag 20/11
Efter skola och lunchlåda hoppade jag i vattnet vid ett på fredagen. 5 gubbar i vattnet och meterhöga set. Behaglig temperatur och en blodröd sol som sänkte sej i havet. Firade av det hela med en "aftersurf" på Bröderna Ohlssons.
/Björs

Skymning vid allmänningen:


Lördag 21/11
Samling vid södertälje N 0600. Trivsam färd ut till ett Torö som bjöd på saftiga set trots väst+väst-sydväst. Udden gick av med fyra gubbar i vattnet och seglarna bytte om i strandkanten.

På väg i, 0705. Kattsvart natt, halvsvalt spad:


Halvtid på udden ca 0830, en stilla bön. Varmvattengrogg i dojjorna och jogg på stället:


(observera silvergaffan) 

/Tord Yvel, och Dart Väder.


enjoyfun that trx from thomlenning on Vimeo.


Jobbhelg på Gråsta!

Några bilder från helgens hårda tag på gårn. Vi hann ju faktiskt med mer än vad vi trodde och ovanpå det satt Die hard 4 som en smäck. 

Joel "rivarn" Ohlsson jobbar på muren..

..som till sist föll till takten av "die mauer" i kanon.


Gammalt mög eldades upp:Mat och dryck avnjöts på bästa sätt:Kf och farsan hälsar och tackar för hjälpen!

/Bjärke

straight outta U.S!!

Vintergarderoben uppdaterades för någon vecka sen med dessa Airblasterplagg. Jag beställde "my sisters pants" och den blåa hooden och Björn la vantarna på den fräcka, simpla skaljackan här nedanför. Brallorna sitter som ett smäck och är utav tight modell i stretchigt tyg. Riktigt bra grejor till hyfsat pris då vi slapp skatt o tull o skit. I o med detta inlägg vill jag klargöra att jag är, som man säger härnere, gobba-sugen på att åka snowboard.

Niell-Ass

Familjeguf


bom körning

bom körning var var det!

slingrande grusvgar,snöslask och bommar vart man än tittade. Som vågletande surfare börjar man snällt och försiktigt, inte reta upp nån markägare eller förarga lokalborna. Köra långsamt, inte in på nåns bakgård, hoppa ur och gå sista biten, bara vara osynlig och inte i vägen.

efter en studs letande med avsängda vägar, "PRIVATVÄG"  låsta bommar, otrevliga ohjälpsamma kustboende, blir man mindre hänsystagande och då kommer man ofta ner till vattnet. väl där fans det denna gång inga vågor. bara platt vatten.

kartan visar min väg, började kolla "nakenhögern" lågvatten och platt. nr2 spran genom skogen för att mötas av plattvatten. spran g tillbaka åkte bil med ovannämnda iritationsmoment. kom till platts 3på kartan, vågor! dessvärre slog de upp mot en klippa och rullade in i en mycket lite vik, inget att försöka med, det var dessutom praktisktaget i en trädgård därbilen var hemma.

åkte til nr 4  där mötte jag otrevlig boende och fick gå långt för att komma till plattvatten, jag hoppade ändå i och padlade, min gång och padling är utritat på kartan. när man komm ut på öppet vatten rulade det faktisk lite men inget komm in som sagt.Torö 6/11 2009

Andra gången i vattnet på en vecka! Östkusten=bästkusten??

Fredagen bjöd egentligen inte på några överdådiga vågor men då och då slank set igenom. NO crowd- såklart, även om det dök upp två jeppar som hoppade i mittemellan allmänningen och udden. Bra mycket behagligare temperatur i dräkten berodde nog mest på att det var i princip vindstilla. Eller..så får man in sjukt mycket mindre vatten i dräkten när vågorna är såhär små.
Efteråt gicks en promenad runt udden in i kärringviken. Längst ut på udden gick med jämna mellanrum set med riktigt fina vänstrar in mot viken. Tänker att man borde kolla det nästa gång det går av östligt. Ganska "långmackiga" vågor dock.

Fortfarande riktigt lågt vatten som blottar stenbumlingarna fint:


Epic:/Bjärv


GT Fixie

Anders och mitt senaste projekt i cykelverkstan. Min gamla 21 vxl GT Palomar är strippad och har fått trackdropouts som jag köpt av Svenne på Primenta.

Lite planer:
Exotic Kolfiber gaffel (750 gram!)
Hayes el camino 160 mm skivbroms fram
Skivbromsbakhjul med adapter för fixerat drev.
Riserstyre, ourygrips
Slicks

Just nu är ramen på grundning och slipning i grottan. Lack kommer- blanksvart!

Svennes dropouts:

Gamla droputs:Kapat:


Svetsat:/BTorö 4/11 2009

Björn och Mats efter två timmar i vattnet vid ett no crowded Torö allmäningen! Hoppade i lite efter åtta. Halvgubbhögt och småstökigt. Snöade lite framåt nio snåret!/Björg


Skärmkant!

Arbetet går framåt. Nu är hela vänstersida rostlagad! Jag och Sebbe la två intensiva dagar i förra veckan och hann förutom rostlagning även underedsmåla, byta kylarvatten, tempgivare och tändkablar. Vi konstaterade även att hjulbultarna är felgängade(efter att ha dragit åt "rätt" håll med 1,5 meters stålrör på fälgkorset!) Lite konstig feature..men men. Får se om vi hittar mer udda lösningar.
Nästa gång blir det fortsatt svets och provkörning av motorn med ny tempgivare och tändkablar. Åtminstone tändkablarna bör ha gett resultat då en av de som vi bytte var HELT av!?

Spånade även lite på sovlösningen. Brainstorma och droppa förslag på vad som ska finnas!

Kap!Renslipat innan:


Skärmkant helsvetsad:


Slipa:/Björnörn


Disco..stort disco

Ja! nu ni grabbar, nu har man tagit igen för att man aldrig gick på GT-discona i gymnasiet!
Jag var i lördags på sensation white i köpenhamn med fem av mina klasskompisar. Riktigt kul är en underdrift. Det började med att vi åkte bil ner till lund där en av dom som var med bor. Där skulle det fixas, sminkas, donas, kissas, piffas o allt vad tjejer håller på med..jag var ready to go när jag hade fått på mig min vita uniform (som man måste ha för att ens komma in på festen) bestående av simons vita cheapmonday, en vit t-shirt, mina vita adidas-seglarmackor(se bild) och på topp fanns min gamla, vita stoneybaloneymössa..word!
Vi tog tåget över till köpenhamn från lund och var framme vid Parken (köpenhamns fotbollsstadion) vid sextiden. Efter mycket köande och om o men så kom vi iallafall in vid sjutiden när det hela drog igång. Det dansades givetvis hejvilt under hela kvällen och ingen av oss däckade ihop eller blev för full eller nåt vilket var riktigt smidigt när vi skulle hem. Hemma i Lund vid sex på morgonen..dödströtta.

hehe


Häng med nästa år om ni tycker det verkar fräckt;)

Det verkar finnas en del film på spektaklet men hittills har jag hittat dethär på tuben: http://www.youtube.com/watch?v=UB1AydqQrqg

/Niell-ass

RSS 2.0